Araştırma Yöntemleri Eğitim ve Uygulama  Merkezi (Ayeum)

 
  • Araştırma Yöntemleri Eğitim ve Uygulama Merkezi (AYEUM) sosyal, fen, sağlık ve eğitim bilimlerinde kullanılan nitel, nicel ve karma yöntemler hakkında araştırmacılara yönelik online eğitim, yüz yüze eğitim ve danışmanlık hizmeti vermek üzere kurulmuş akademik bir eğitim platformudur. Bu doğrultuda yüksek lisans, doktora öğrencilerine, doktora sonrası araştırmacılara, akademisyenlere, kamu kurum ve kuruluşlarındaki uzmanlara bilimsel araştırma yöntemlerini ve bilimsel araştırma sürecinde kullanılan bilgisayar yazılımlarını ayrıntılı bir şekilde öğretmeyi amaçlamaktadır.
    Veri tabanına erişim için tıklayınız....

ClinicalKey

  • MD Consult, First Consult ve Clinics of North America dergilerinin tamamını ve ayrıca 800’den fazla kitap, 500’den fazla en saygın dergiyi ve 9000’den fazla cerrahi ve tıbbi müdahale videosu bir araya getirerek kullanıcılarına sunmaktadır.
    Veri tabanı erişimi için tıklayınız...

Proquest E-BookCentral 

Piri Keşif Aracı

  • Piri, arama odaklı kurumsal olarak özelleşmiş bir keşif aracıdır. Piri; akademisyenler, araştırmacılar ve öğrenciler için araştırılan konu hakkında birçok veri tabanını tarayarak sonuçları analiz eder ve listeler. Yapay zekâ destekli modern arama algoritmaları ile ilgili içerikleri bulmayı amaçlar.
    Veri tabanına erişim için tıklayınız...

 
 
 

Sosyal Bilimler Atıf Dizini (Sobiad)

 
  • Sosyal Bilimler Atıf Dizini (SOBIAD) 826 Dergi 220.492 Makale ve 5.047.296 Atıf'ın yer aldığı bir Atıf Dizini ve Sosyal Bilimler Veritabanıdır. Akademisyenler kendilerine yapılan atıfları bulabildikleri gibi herhangi bir makalenin detayları kısmında o makaleye yapılan atıfları da görebilmektedirler. SOBIAD aynı zamanda 100.000'den fazla makalenin PDF'leri ile birlikte indekslendiği bir veritabanıdır. Yani 100.000 makalenin tam metni içinde arama yapılabilmektedir. Bu özelliklerinden dolayı SOBIAD hem akademisyenler hem tez sürecindeki Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri hem de araştırma ödevleri yapan lisans öğrencileri tarafından kullanılabilir.

    Veri tabanına erişim için tıklayınız...

Turcademy E-Kitap Veri Tabanı

  • Turcademy Türkiye Akademik Yayınlar Platformu ile; ülkemizde akademik yayıncılık alanında öncü olan Adalet Yayınevi, Anı Yayıncılık, Gazi Kitabevi, Palme Yayıncılık, Pegem Akademi, Seçkin Yayıncılık, Dora Yayınevi, Ekin Yayınevi, Ege Yayınları, Müzik EğitimiDer Yayınevi, Literatür Yayınevi, Nobel TıpPhoenix Yayınevi, Siyasal Yayınevi, Yeni İnsan Yayınevi yayınları'na  ait 5000'i aşkın Türkçe akademik kaynak elektronik ortamda kullanıcılarımıza sunulmaktadır. Doğa Bilimleri, Hukuk, Mühendislik Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler alanlarını kapsayan nitelikli dermesi ile Turcademy platformu; kullanıcılarına; öncü ve güvenilir yayınevlerinin sağlamış olduğu Türkçe akademik içeriği, kullanıcı dostu bir ara yüz ile sunmaktadır.

  • Veri tabanına erişim için tıklayınız...
  • Turcademy E-Kitap kullanım klavuzu
  • Turcademy E-Kitap indirme videosu

UpToDate

  • UpToDate Anywhere dünyanın en çok kullanılan klinik bilgi kaynaklarından biridir. UpToDate, sürekli güncellenen, kanıta dayalı klinik bilgilerle donatılmış ve kullanımı kolay arayüze sahip bir veri tabanıdır. Üst düzey arama kapasitesi: Arama kutucuğuna birden fazla arama terimi birden girilerek, 8.500’ den fazla konu alanı içerisinden aranılan cevaba kolaylıkla erişim sağlanmaktadır. 5,000’ den fazla derecelendirilmiş tedavi tavsiyesi, UpToDate veri tabanı içerisinde, 80.000 sayfadan fazla metin, grafik ve özet makale içeriği bulunmaktadır. İlaç Veri tabanı ve ilaç etkileşimleri: Yetişkinler ve çocuklar için 4.600’ den fazla ilaç ve doğal(bitkisel) ilaç hakkında geniş kapsamlı kaynak bilgileri bulunmaktadır. Veri tabanı içinde bulunan ilaç etkileşim bilgileri, potansiyel tehlike oluşturabilecek ilaç- ilaç, ilaç-bitkisel ilaç, bitkisel ilaç-bitkisel ilaç kategorilerinde ilaç etkileşim bilgilerine erişim sunmaktadır. Whats New sekmesi altında önemli güncel gelişmeler hakkındaki bilgilere uzmanlık dallarına ayrılmış biçimde erişim sunulmaktadır. Patient information: hastalara özel olarak yazılmış 400’ den fazla konu içeriği bulunmaktadır. Doktor ve hastalara e-posta ile gönderilmek üzere hazırlanmış bilgilendirme konuları bulunmaktadır. Feedback sekmesi kullanılarak UpToDate editörlerine soru ve öneri iletme özelliği bulunmaktadır.
    Veri tabanına erişim için tıklayınız...

VETİS

  • Üniversite ve araştırma merkezlerinde kullanılan ulusal veya uluslararası elektronik veritabanlarına, kampüs dışından, hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde ulaşabilmelerini sağlayan bir araçtır. 

  • Akademik ve idari personelin kütüphanemizin ödünç verme biriminde kaydı olmadığı taktirde vetis üzerinden bilgi kaynaklarına erişim sağlayamazlar. Kayıt için kütüphaneye gelinerek ödünç verme birimine kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Ödünç  verme birimi sistemine özellikle sicil numarası, TC numarası ve harran uzantılı e-posta adresinin tanımlı olması gerekmektedir. Ayrıca personelimiz …..@harran.edu.tr kurumsal e-maili ve şifresiyle de sisteme giriş yapabilmekteler.
  • Öğrencilerimiz ise öğrenci numaraları ve ödünç verme biriminden aldıkları şifre ile giriş yapabilirler. Ancak ödünç verme sistemimizde harran uzantılı e-posta adreslerinin tanımlı olması gerekmektedir. Ayrıca öğrencilerde öğrenci bilgi sistemi (obs) kullanıcı hesabıyla doğrudan vetise erişim sağlayabilirler.
  • Vetis kullanım klavuzu
    Vetis veri tabanına erişim için tıklayınız....

 

ACS (American Chamical Society)

 

KÜTÜPHANEMİZİN TANITIM VİDEOSU

     
 

ÇALIŞMA SAATLERİMİZ
Hafta İçi 08:00-16:45
Hafta Sonu Kapalı
Kütüphanemizin 2. katında ve Bodrum Katında bulunan Çalışma Salonu 7/24 Açık
 
Kütüphanemiz ile ilgili  soru ve önerilerinizi sağ alt köşede bulunan Canlı Destek bölümüne yazabilirsiniz.